Uppdaterad 02 feb 2011 Släktforskning

 

Start
Släktforskning
Det förgångnas spegel
Whisky
Buick 1938
Buick 1955
Buick 1959
Sun West

Stora Malm (D)

  4-generationer Mormor Morfar Farmor Farfar

Stefans släkt

Min släkt är spridd över landet. Min farfars föräldrar kom från Dalarna och Södermanland. Min farmor härstammade från Halland. Min morfars släkt kom från Närke och Värmland medan min mormor har sina anor i Södermanland. För att inte gapa över för mycket har jag därför hittills koncentrerat mig till forskning i Södermanland och Dalarna. Du kan se farfars, farmors, morfars eller mormors  antavlor om du klickar på respektive bild ovan.

Via länkarna till vänster kan du bl.a. klicka dig vidare till min sida om Stora Malm (D). Det går även att komma vidare till Rötter eller Nyköping- och Oxelösunds släktforskarförening, där jag är medlem.

Rent allmänt kan väl sägas att jag odlat mitt släktforskarintresset till och från sedan 1987. Jag började som de flesta andra med att snabbt försöka komma så långt tillbaka som möjligt. Som tur var insåg jag snart att om jag inte tog vara på chansen att intervjua och samtala med de som ännu var i livet, så skulle den möjligheten vara borta för alltid. Jag ägnade därefter de följande åren åt att samtala med, och spela in det som mina äldre släktingar berättade. Jag letade rätt på perifera släktled och lånade fotografier och annan dokumentation för kopiering. Jag fick på så sätt mycket personlig information som annars aldrig kommit till min kännedom. Tillsammans utgör nu detta en skatt med ett oersättligt affektionsvärde.

Karins släkt

Min fru har också börjat släktforska och då mestadels på sin farfar och farmors sida. De härstammade från Danmark så det är lite annorlunda mot att forska i Sverige. I Danmark finns ingen motsvarighet till våra husförhörslängder, men det finns annat material, folkräkningar etc, som dessutom ligger kostnadsfritt sökbara på Internet. Karins släkt är betydligt mer spännande än de flesta andras, skulle jag vilja påstå. I hennes farfars släktled ingår bland andra flera generationer skarprättare av tyskt ursprung medan det på hennes farmors sida finns flyktiga hugenotter från Frankrike och Belgien. Forskningen är ännu i sin linda men den intresserade kan klicka på Karins farfar eller farmor nedan för att komma till deras antavlor. 

Farfar / Farmor

Synpunkter och tillägg etc rörande våra släkter, tas tacksamt emot via mail: kontakt@igen.se

Välkommen igen!


Copyright © Stefan Hammar, 2004. Med ensamrätt.